Kıymalı Karnabahar

Beykozlu

New member
Kıymalı Karnabahar Tanımı İçin Gereçler

  • Küçük yarım karnabahar
  • 200-250 gram kıyma
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 4 yemek kaşığı domates konserve
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 kuru soğan
Kıymalı Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabaharı minik minik modüller haline ayırıp güzelce yıkayalım.
  2. Soğanı minik yemeklik doğrayıp tencereyi ocağa alalım. Zeytinyağını ekleyip kavuralım.
  3. Kıymayı ekleyelim kavurmaya devam edelim. Kavrulan kıymaya domates ve salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  4. Kavrulan kıymalı harca son olarak minik modüllere ayırdığımız karnabaharları ekleyip 5 dk kadar kavuralım.
  5. Son olarak üstünü biraz geçecek kadar su ekleyelim ve orta ateşten biraz daha düşük biçimde karnabaharlarımız yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  6. Suyu epeyce eklemeyin birinci etapta şayet karnabaharlarınız pişmez ise denetimli su eklersiniz.
Ben karnabaharı fazlaca severim. Biz genelde etsiz yapmadığımızda üstüne limon sıkar yeriz. Onu da denemenizi tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun herkese.

Kıymalı Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst