Kıymalı Ispanak Yemeği

Beykozlu

New member
Kıymalı Ispanak Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kg ıspanak
  • 200 gr kıyma
  • Yarım soğan
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karışık baharat (köfte baharı olarak da biliniyor)
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
Kıymalı Ispanak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ispanakları köklerinden ayırarak doğruyoruz.
  2. Sirkeli suda bekletip yıkadıktan daha sonra süzgeçte suyun süzülmesini bekliyoruz.
  3. Tenceremizi ocağa alıyoruz sıvı yağ ve soğanı ekliyoruz.
  4. Soğanlar pembeleşince kıymayı ekliyoruz ve birlikte kavuruyoruz.
  5. sonrasındasında baharatları ve ıspanakları ekliyoruz.
  6. 1 bardak suyu ekliyoruz ve ocağın altını kısıyoruz.
  7. Ispanak suyunu çekmeye yakın 1 yumurta kırıyoruz.
  8. 5 dk daha pişirdikten daha sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Afiyet olsun.

Kıymalı Ispanak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst