Beykozlu
New member
Kıymalı Bürüksel Lahana Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım kg brüksel lahanası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 orta uzunluk soğan
- 150 gram yemeklik kıyma
- 2 adet domates rendesi
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle küp küp doğradığımız soğanlarımızı kavuruyoruz.
- daha sonra kıymamızı ekliyoruz, rengi değişene kadar kavuruyoruz.
- Domates rendesi ve salçamızı ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- daha sonra brüksel lahanamızı ekleyip üstüne çıkacak kadar sıcak su ekliyoruz.
- Tuzunu karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
- Pişerken suyunu denetim edelim. Brüksellerimiz piştiğinde altını kapatalım.