Beykozlu
New member
Kıymalı Bezelye Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 250 gram kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- Domates sosu ( 1 adet domates)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 şişe konserve bezelye
- 1 adet orta uzunluk patates
- Tuz, karabiber, pul biber
- Yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye yağı koyalım.
- Kıymayı renk değiştirene kadar kavuralım.
- Renk değiştirdikten daha sonra ince ince doğradığımız soğan ve sarımsakları ekleyelim.
- Biraz yumuşadıktan daha sonra ben yazdan kalma domates sosu kullanıyorum.Domates sosunu koyduktan daha sonra biraz daha kavuralım.
- 1 yemek kaşığı salçayı de ekleyip kokusu çıktıktan daha sonra küp küp doğranmış patatesi ekleyip kavuralım.
- Akabinde bezelyeleri ekleyelim.
- Baharatı koyduktan daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, patatesler yumuşayana kadar pişirin.
- Patatesler yumuşayınca afiyet olsun ????.