Beykozlu
New member
Kıymalı Bezelye Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 300 gram bezelye (Konservede olabilir)
- 2 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 küçük uzunluk kuru soğan
- 100 gram dana kıyma
- 1 su bardağına yakın domates sosu
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığına yakın tuz
- Biraz karabiber ve kırmızı toz biber
- 2 su bardağı sıcak su
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel bezelyelerimizi yıkayıp süzüyoruz ve patates ile havucumuzu da yıkayıp soyup küçük küçük doğruyoruz.
- Derin bir tencerede sıvı yağımızla bir arada doğranmış kuru soğanımızı kavurup domates sosumuzu ekliyoruz.
- Akabinde salçalarımızı, tuzumuzu ve baharatlarımızı da ekledikten daha sonra kıymamızı ek edip yaklaşık 5 dakika karıştırıp kavuruyoruz.
- Kıymalı karışımımız hazır olduktan daha sonra patates, havuç ve bezelyemizi de ek edip biraz soteliyoruz ve 2 su bardağı sıcak suyumuzu yemeğimize ek edip karıştırıyoruz. evvel yüksek ateşte pişiriyoruz.
- Yemeğimiz harlı biçimde kaynamaya başlayınca, altını orta ateşe alıp yaklaşık 20 dakika denetimli olarak pişiriyoruz. Afiyetler olsun.