Kıymalı Bezelye Yemeği

Beykozlu

New member
Kıymalı Bezelye Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 300 gram bezelye (Konservede olabilir)
  • 2 orta uzunluk patates
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 1 küçük uzunluk kuru soğan
  • 100 gram dana kıyma
  • 1 su bardağına yakın domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığına yakın tuz
  • Biraz karabiber ve kırmızı toz biber
  • 2 su bardağı sıcak su
Kıymalı Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel bezelyelerimizi yıkayıp süzüyoruz ve patates ile havucumuzu da yıkayıp soyup küçük küçük doğruyoruz.
  2. Derin bir tencerede sıvı yağımızla bir arada doğranmış kuru soğanımızı kavurup domates sosumuzu ekliyoruz.
  3. Akabinde salçalarımızı, tuzumuzu ve baharatlarımızı da ekledikten daha sonra kıymamızı ek edip yaklaşık 5 dakika karıştırıp kavuruyoruz.
  4. Kıymalı karışımımız hazır olduktan daha sonra patates, havuç ve bezelyemizi de ek edip biraz soteliyoruz ve 2 su bardağı sıcak suyumuzu yemeğimize ek edip karıştırıyoruz. evvel yüksek ateşte pişiriyoruz.
  5. Yemeğimiz harlı biçimde kaynamaya başlayınca, altını orta ateşe alıp yaklaşık 20 dakika denetimli olarak pişiriyoruz. Afiyetler olsun.
Kıymalı Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst