Beykozlu
New member
Kış Sebzeli Kereviz Çanağı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet orta uzunluk kereviz
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 4 çiçek brokoli
- 2 yemek kaşığı haşlanmış mısır
- Yarım çay kaşığı tuz,
- 1 çimdik hayli az karabiber, toz tatlı biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- Kerevizi bekletmek için :1 adet limonun suyu
Not EkleTanımı Yazdır
- Kerevizi soyalım ortasını derin bir kapta limonlu suda bekletelim. daha sonra patatesi soyalım ikiye bölelim, havucu soyalım ikiye bölelim.
- daha sonra kerevizleri limonlu sudan çıkarıp durulayalım yanına patatesi ve havucu da ek edelim üzerine geçecek kadar su koyalım.
- Yarım çay kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı limon suyu ekleyelim fokurdayınca ocağın altını orta ateş yapalım.
- Denetim ederek 35 dk haşlayalım 35 dk daha sonra bunların yanına çiçek brokolileri atalım 6-7 dk daha haşlayalım.
- Bunların süzüp soğuk sudan geçirelim bir tabağa alalım, başka tarafta tavaya yağı koyalım yemeklik doğranmış soğanı koyalım, çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri koyalım.
- Tuz, biberi serpelim karıştıralım.
- Haşlayıp minik doğradığımız patatesi, havucu ekleyelim karıştıralım.
- daha sonra brokolileri ek edelim karıştıralım, haşlanmış mısırı ekleyelim limon suyunu da döküp karıştıralım.
- Servis tabağına aldığımız kerevizlerin ortalarına dolduralım, afiyet olsun.