Kerevizli Karnabaharlı Anne Tarzı Graten

Beykozlu

New member
Kerevizli Karnabaharlı Anne Yordamı Graten Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet küçük uzunluk karnabahar
  • 1 adet küçük uzunluk kereviz
  • 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet haşlanmış patates
  • 1 adet köy biberi
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tutam ince kıyım maydanoz dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber toz tatlı biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşameli için;

  • Yarım kilo süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su (Yumurtayı çırpmak için)
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı tuz karabiber muskat rendesi
  • 1 küçük kase rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 türk kahve fincanı sıvı yağ yahut zeytinyağı
Kerevizli Karnabaharlı Anne Tarzı Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabaharları çiçek çiçek ayıralım, kerevizi soyalım orta büyüklükte küp doğrayalım, ikisi birlikte bir tencerede çok yumuşak olmayacak biçimde haşlayalım soğuk sudan geçirip süzgüye alalım.
  2. daha sonra, öbür tarafta tavayı yağı koyalım çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri koyalım, yemeklik doğranmış soğanı katalım, karıştıralım.
  3. Soyduğumuz küçük doğranmış havucuda katıp, karıştıralım, bir çimdik tuz, karabiber serpelim kısık ateşte 3-4 dk kavuralım daha sonra ocağı kapatalım.
  4. Başka tarafta beşameli için; tavaya yağları koyalım unu koyalım karıştıralım daha sonra ocağın altını kısalım kısık ateşte 3-4 dk kavuralım. Sütü azar azar ekleyelim una yedirelim ocağı kapatalım, mikser kabına alalım.
  5. Yumurtayı suyla çırpıp, koyalım. Tuz karabiberi muskatı serpelim daima çırpıcı ile çırpalım daha sonra kaşar peyniri katalım karıştıralım.
  6. Beşamelle karnabaharlı karışımı karıştıralım haşlanmış patatesi iri küp doğrayıp koyalım tavada pişen biberli karışımı katıp karıştıralım.
  7. İnce kıyılmış maydanoz dereotunu katıp karıştıralım yağlanmış fırın kabına döküp yayalım daha sonra önce ısıtılmış fırında 200 derecede 35-40 dk denetim ederek pişirelim.
  8. Fırın ısısını kendi fırına nazaran ayarlayabilirsiniz fırına verince denetim edelim 15 dk soğuduktan daha sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Kerevizli Karnabaharlı Anne Yöntemi Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst