Beykozlu
New member
Kerevizli Karnabaharlı Anne Yordamı Graten Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet küçük uzunluk karnabahar
- 1 adet küçük uzunluk kereviz
- 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet haşlanmış patates
- 1 adet köy biberi
- 1 adet kapya biber
- 1 tutam ince kıyım maydanoz dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber toz tatlı biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım kilo süt
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı su (Yumurtayı çırpmak için)
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım çay kaşığı tuz karabiber muskat rendesi
- 1 küçük kase rendelenmiş kaşarpeyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 türk kahve fincanı sıvı yağ yahut zeytinyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharları çiçek çiçek ayıralım, kerevizi soyalım orta büyüklükte küp doğrayalım, ikisi birlikte bir tencerede çok yumuşak olmayacak biçimde haşlayalım soğuk sudan geçirip süzgüye alalım.
- daha sonra, öbür tarafta tavayı yağı koyalım çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri koyalım, yemeklik doğranmış soğanı katalım, karıştıralım.
- Soyduğumuz küçük doğranmış havucuda katıp, karıştıralım, bir çimdik tuz, karabiber serpelim kısık ateşte 3-4 dk kavuralım daha sonra ocağı kapatalım.
- Başka tarafta beşameli için; tavaya yağları koyalım unu koyalım karıştıralım daha sonra ocağın altını kısalım kısık ateşte 3-4 dk kavuralım. Sütü azar azar ekleyelim una yedirelim ocağı kapatalım, mikser kabına alalım.
- Yumurtayı suyla çırpıp, koyalım. Tuz karabiberi muskatı serpelim daima çırpıcı ile çırpalım daha sonra kaşar peyniri katalım karıştıralım.
- Beşamelle karnabaharlı karışımı karıştıralım haşlanmış patatesi iri küp doğrayıp koyalım tavada pişen biberli karışımı katıp karıştıralım.
- İnce kıyılmış maydanoz dereotunu katıp karıştıralım yağlanmış fırın kabına döküp yayalım daha sonra önce ısıtılmış fırında 200 derecede 35-40 dk denetim ederek pişirelim.
- Fırın ısısını kendi fırına nazaran ayarlayabilirsiniz fırına verince denetim edelim 15 dk soğuduktan daha sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.