Beykozlu
New member
Kereviz Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet kereviz
- 1 tutam kereviz yaprakları
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı kadar zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Üzerini biraz geçecek kadar su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet limon suyu
- 2 yemek kaşığı un
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kerevizin kabuklarını soyun ve güzelce yıkayıp küp küp doğrayın.
- Havuçların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
- Kereviz yapraklarını güzelce yıkayın ince ince doğrayın.
- İnce ince doğranmış soğanları tencereye alın ve zeytinyağında kavurun. Salçasınıda ek edip yeniden kavurun.
- Doğramış olduğunuz kereviz ,havuç ve yapraklarınıda ek edip karıştırın ve üzerini biraz geçecek kadar su ek edin.
- Terbiyesi için, limonu sıkın ve un ek edip güzelce çırpın. Çırparken unun kıvam alması için biraz su ekleyin.
- Karışımı kereviz yemeğine ek edin tuzunuda atıp, kapağını kapatıp pişmeye bırakın.