Beykozlu
New member
Kereviz Kapama Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet büyük kereviz
- 2 adet portakal
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- İsteğe nazaran dereotu
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları halka halka doğrayıp pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Kerevizleride halka halka kesip soyalım (kestikten daha sonra soyması daha kolay oluyor) kararmaması için süratli olmanızda yarar var. Ben limonlu suya koymadan tencereye koydum (isteğe bağlı limonlu suya konulabilir).
- Kavrulan soğanların üstüne halka kesilmiş kerevizleri yerleştirin.
- 2 portakal suyunu sıkıp üzerine dökün tuzunu atıp tavanın kapağını kapatın.
- Evvel orta ateşte daha sonra kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- En son altını kapayınca dereotunu atın. yavaşça tabanı tutup soğanlar karamelize olursa tadına doyum olmaz