Kereviz Kapama

Beykozlu

New member
Kereviz Kapama Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet büyük kereviz
  • 2 adet portakal
  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İsteğe nazaran dereotu
Kereviz Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soğanları halka halka doğrayıp pembeleşinceye kadar pişirelim.
  2. Kerevizleride halka halka kesip soyalım (kestikten daha sonra soyması daha kolay oluyor) kararmaması için süratli olmanızda yarar var. Ben limonlu suya koymadan tencereye koydum (isteğe bağlı limonlu suya konulabilir).
  3. Kavrulan soğanların üstüne halka kesilmiş kerevizleri yerleştirin.
  4. 2 portakal suyunu sıkıp üzerine dökün tuzunu atıp tavanın kapağını kapatın.
  5. Evvel orta ateşte daha sonra kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  6. En son altını kapayınca dereotunu atın. yavaşça tabanı tutup soğanlar karamelize olursa tadına doyum olmaz
    🙂
    afiyet olsun.
Kereviz Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst