Kayakla atlamada Fatih Arda İpçioğlu’ndan tarihi muvaffakiyet

semaver

New member
Rusya’da düzenlenen Kayakla Atlama Kış Dünya Kupası’nda finallerde yarışa hak kazanan Fatih Arda İpçioğlu, tarihi bir muvaffakiyet elde etti.

Türkiye Kayak Federasyonundan yapılan açıklamada, “Milli kadro atleti Fatih Arda İpçioğlu, Kış Dünya Kupası Elemeleri’nde 110.5 metrelik derecesiyle finallerde müsabakaya hak kazandı. Nizhny Tagil kentinde organize edilen ve 19 ülkeden 72 atletin katıldığı yarışta ülkemizi temsil eden Fatih Arda İpçioğlu, tarihimizde birinci defa Dünya Kupası finalinde yer alma başarısı gösterdi.” sözlerine yer verildi.

Ulusal sportmen Fatih Arda da toplumsal medya hesabından, “Kayakla atlama tarihimizde birinci kere Dünya Kupası Elemeleri’ni geçerek tarih yazmayı başardım.” paylaşımı yaptı.

Oto: “Tarihimizde birinci sefer finallerde yer alıyoruz”

Türkiye Kayak Federasyonu Lideri Ali Oto, ulusal sporcuyu tebrik ederek, “Sporcumuz Fatih Arda İpçioğlu’nun elde etmiş olduğu muvaffakiyet bizleri son derece gururlandırdı. Türkiye Kayak Federasyonu olarak ülkemizi memleketler arası arenada muvaffakiyetle temsil etmeyi unsur edindik. Tarihimizde birinci defa Dünya Kupası’nda finallerde yer alıyoruz. Arda daha evvel de olimpiyat kotası alarak değerli bir muvaffakiyete imza attı. Kendisini ve antrenörlerini bu muvaffakiyetten dolayı yürekten kutluyorum. Yarınki finalde de en âlâ dereceyi alacağına inanıyorum.” formunda görüş belirtti.

Fatih Arda İpçioğlu’nun 41. olduğu elemelerde çaba eden öteki ulusal atlet Muhammed İrfan Çintımar ise müsabakayı 83 metre atlayarak 68. sırada tamamladı.

AA

Okumaya devam et...