Beykozlu
New member
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4-6 adet patlıcan (Büyükse 2 ye kesin)
- 200 gram kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- Karabiber kimyon tuz
- Sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı su
- Tuz karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları yıkayın, çizgili soyun.
- Derin bir kaba soğuk su ve bir çay kaşığı tuz ekleyin içine patlıcanları koyun 15-20 dakika hem acısı gitsin birebir zamanda
- Patlıcanları kağıt havlu ile kurulayın
- Kağıt havlu serili tabağa alın fazla yağı gitsin.
- Patlıcanların pişirme tepsisine alın iki çatal sayesinde ortasını açın içine kıymalı harç gelecek.
- Tavaya iki kaşık sıvı yağ koyup kıymayı alın kavurun.
- Kavrulan kıymanın üzerine ufak doğranmış soğan ekleyin gerekirse bir iki kaşık yağ daha ek edin.
- Soğan kavrulurken tuz ekleyin soğan süratli kavrulsun.
- Sarımsak ekleyin.
- Kavrulunca salça ekleyin bir dakika kadar pişirin yarım bardak su ve baharatları ekleyin birkaç dakika kadar kapağı kapalı pişirin harç hazır.
- Kıymalı harcı ortası açık patlıcanlara doldurun.
- Üzerine yeşil biber, domates koyabilirsiniz.
- Kıyma tavasına tereyağı ekleyin,eriyince salça ek edin birkaç dakika kavurun,bir bardak su ekleyin,tuz karabiber ekleyin bir dakika pişirip karnıyarık tepsisine gezdirin.
- 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.