Beykozlu
New member
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- ️3 adet patlıcan
- ️500 gram kıyma
- ️2 adet soğan (küçük doğranmış)
- ️1 diş sarımsak (ezilmiş)
- ️1 adet domates (küçük doğranmış)
- ️1 yemek kaşığı salça
- ️Yarım bardak su (150ml))
- ️1 tatlı kaşığı tatlı biber tozu
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- ️200 ml su
- ️2 yemek kaşığı domates salçası
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları yarım kabuğu soyup ortadan uzunlama ikiye ayırın.
- Üzerini bir fırça ile zeytinyağı gezdirin ve fırında 220 derecede 30 dakika pişirin.
- Ayrı bir tavada küçük doğranmış soğanlarımızı ve sarımsağımızı kavurup kıymayı ekliyorsunuz.
- Domatesimizi ek edip karıştırıyorsunuz.
- Salçayı ve baharatlarda ekledikten daha sonra suyumuzu içine döküp yavaşça ateşte pişiriyorsunuz.
- Fırında pişmiş olan patlıcanların ortasını oyup kıyma harcımız ile dolduruyorsunuz.
- İsteğe bağlı domates ve biber ile süslüyorsunuz.
- Salça ve su karışımı sosu üzerine döküp 200°’de 1 saat fırında pişiriyorsunuz.