Karnıyarık

Beykozlu

New member
Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller

  • ️350 gram kıyma
  • ️1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • ️2 adet yeşil biber
  • ️1 yemek kaşığı salça
  • ️1 tutam kimyon
  • ️1 tutam toz karabiber / pul biber
  • ️8 adet patlıcan
  • Salçalı su
  • ️1 tatlı kaşığı dolusu salça
  • ️1 su bardağından biraz az su
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bir tavaya evvel çiğ kıymayı koyup biraz suyunu çekene kadar karıştırıyoruz.
  2. ondan sonrasında bir yemek kaşığı terayağ koyup eriyince yemeklik doğradığımız soğanı atıp kavuruyoruz.
  3. 1-2 dakika kavurduktan daha sonra biberleri ve baharatları ekliyoruz.
  4. Büsbütün hepsi kavrulduğunda salçayı da ekleyip 2-3 dakika daha çevirip altını kapatıyoruz.
  5. Patlıcanları soyup kızgın yağda kızartıyoruz.
  6. daha sonra karnını bıçakla yavaşça açıp hazırladığımız kıymalı içle içini dolduruyoruz.
  7. Tencereye dizip salçalı suyu tabanına döküyoruz.
  8. Kaynadıktan daha sonra kısık ateşte 20 dakika kadar pişiriyoruz.
  9. Sıcak biçimde üzerine tercihinize göre maydanoz yahut domates biber ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst