Beykozlu
New member
Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- ️350 gram kıyma
- ️1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
- ️2 adet yeşil biber
- ️1 yemek kaşığı salça
- ️1 tutam kimyon
- ️1 tutam toz karabiber / pul biber
- ️8 adet patlıcan
- Salçalı su
- ️1 tatlı kaşığı dolusu salça
- ️1 su bardağından biraz az su
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir tavaya evvel çiğ kıymayı koyup biraz suyunu çekene kadar karıştırıyoruz.
- ondan sonrasında bir yemek kaşığı terayağ koyup eriyince yemeklik doğradığımız soğanı atıp kavuruyoruz.
- 1-2 dakika kavurduktan daha sonra biberleri ve baharatları ekliyoruz.
- Büsbütün hepsi kavrulduğunda salçayı da ekleyip 2-3 dakika daha çevirip altını kapatıyoruz.
- Patlıcanları soyup kızgın yağda kızartıyoruz.
- daha sonra karnını bıçakla yavaşça açıp hazırladığımız kıymalı içle içini dolduruyoruz.
- Tencereye dizip salçalı suyu tabanına döküyoruz.
- Kaynadıktan daha sonra kısık ateşte 20 dakika kadar pişiriyoruz.
- Sıcak biçimde üzerine tercihinize göre maydanoz yahut domates biber ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.