Beykozlu
New member
Karnıbahar Yaprak Kavurma Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabahar yaprakları
- 1 baş soğan
- 4 çorba kaşığı domates
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Su
- 1 tatlı kaşığı kimyon
Not EkleTanımı Yazdır
- Yapraklar güzelce yıkanır doğranır.
- Saplarını biraz küçük doğramalıyız tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- İçine bir kaşık kimyon koyalım haşladığımız suyu dökmüyoruz.
- Bir tavada soğanı sarımsağı yağ ile kavuralım salçayı domatesi ek edelim.
- Sosu kavurduktan daha sonra haşladığımız sebzeyi tavaya ek edelim güzelce karıştıralım.
- Ayırdığımız yarım su bardağı suyu içine dökelim.
- Tuzu, kırmızı biber ek edip güzelce kavurup servis tabağına alıp üzerine yoğurt koyup servis yapalım. Afiyet olsun karnabahar yapraklarının da yararı var çöpe atmayalım salatası dolması kavurması yapılabilir kolestrole düzgün geldiği biliniyor.