Beykozlu
New member
Karnabaharlı Patates Kızartması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 baş karnabahar
- 3 tane yumurta
- Tuz
- 5 su bardağı sıcak su
- 5 adet patates
- 1 su bardağı sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle karnabaharları baş baş keselim.
- Derin bir tencereye sıcak suyu ve bir tutam tuz dökelim ve kaynamasını bekleyelim.
- Akabinde karnabaharları kaynamış suyun içine alıp 10 dk haşlayalım ve süzgece alıp süzelim.
- Gelelim patateslere.4-5 adet patatesi soyalım, ve çubuk halinde keselim ve güzelce yıkıyalım.
- Tenceremize 1 su bardağı sıvı yağ koyalım.
- Yağ kızarınca patatesleri yavaş yavaş ekliyelim ve kızarınca tencereden alalım.
- Karnabahar a geri dönelim.
- Bir kasenin içine 3 yumurta kırıp güzelce çırpalım.
- Karnabaharları tek tek yumurtaya bulayıp kızarmış yağa koyalım ve kızarana kadar kızartalım.
- Çabucak akabinde karnabaharları ve patatesleri bir geniş kaba alıp yeterlice karıştıralım ver tuz ekleyip son kere karıştıralım.
- Karnabahar ve patatesleri servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.