Beykozlu
New member
Karnabaharlı Ispanak Graten Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım kilo ıspanak
- Yarım karnabahar
- 2 tane patates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 soğan
- Karabiber
- Tuz
- 1 kilo süt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
- Kaşar peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabahar ve patatesleri kesip tencereye alalım 15 dakika kadar haşlayalım.
- Akabinde doğradığımız soğanları sıvı yağ döküp tavaya alalım kavrulunca salçasını ekleyip güzelce karıştırılır.
- Ispanaklar ek edilir 5 dakika kadar kavuralım.
- En son karnabahar ve patatesleri ekleyip 5 dakika daha pişirelim.
- Karabiber tuz katılarak altı kapatılır.
- Borcama hazırladığımız harcımızı alalım.
- Beşamel sos üretimine başlayalım. Tereyağı ve sıvı yağ döküp unu güzelce kavuralım.
- Üzerine sütümüzü ekleyip daima karıştırarak pişirelim.
- Son olarak karabiber ve tuz ek edip ocağın altını kapatalım.
- Hazırladığımız harcımızın üzerine dökelim en üstüne ise doğradığımız kaşar peynirini dizip 190 derecede pişirilir.
- Son 10 dakika daha hoş kızarması için fırını 200 dereceye çekebilir siniz.
- Piştikten daha sonra servis tabağına alınır. Afiyet olsun ????