Beykozlu
New member
Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1-5 kg karnabahar
- 1 tatlı kaşığından az tuz
- 2 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel karnabaharı birbirinden ayırıyoruz yıkayıp bir süzgece bırakıyoruz.
- Bu ortada orta uzunluk tencereye tencerenin yarısı kadar su koyup suyu kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sora içine 1 tatlı kaşığından az bir ölçü tuz koyuyoruz.
- daha sonra karnabaharı bu suyun ortasında haşlıyoruz.
- Karnabaharlar biraz yumuşadıktan sora onları tencereden alıp bir daha bir süzgecin içine bırakıyoruz.
- O ortada sosu hazırlamaya geçelim. Yoğurt ,yumurta, un, tuz ve karabiberi uygunca çırpıyoruz karnabaharları tek tek bu sosa buluyoruz.
- daha sonra yağın ortasında güzelce kızartıyoruz rengi kızaran karnabaharları servis tabağına alalım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurtla servise hazır.Afiyetolsun????.