Karnabahar Ve Brokoli Kıymalı Ve Beşemel Soslu

Beykozlu

New member
Karnabahar Ve Brokoli Kıymalı Ve Beşemel Soslu Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım karnabahar
  • Yarım brokoli
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 150 gram dana kıyma
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Siz dilediğiniz baharatı da kullanabilirsiniz
  • 1 tabak kaşar peynir
Beşemel sosu için

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı ucuyla karabiber ve tuz
Karnabahar Ve Brokoli Kıymalı Ve Beşemel Soslu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci karnabahar ve brokoli denetimli bi biçimde epey haşlamadan suya koyup haşlıyoruz.
  2. Haşlanan karnabahar ve brokoliyi soğuk suyun içerisinde biraz bekletip süzgeç sayesinde süzüyoruz.
  3. Kıymalı harcımızı geçelim 1 baş soğanı doğradıktan daha sonra güzelce yağla kavuruyoruz .
  4. Kıyamımızı ekleyip kıymayı pişiriyoruz.
  5. Piştikten daha sonra salça ve baharatları ekliyoruz.
  6. Beşemel sosununa geçelim.
  7. Tereyağını ve sıvı yağını tencereye alıyoruz unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ve suyumuzu tuz ve karabiberi ekliyoruz göz göz olana kadar karıştırıyoruz.
  8. Pişen karnabahar ve brokoliyi pişireceğim fırın kabına koyuyorum.
  9. Üzerine beşamel sosunun yarısını döküp karıştırıyorum.
  10. sonrasındasında yaptığım kıymayı üzerine seriyorum.
  11. ondan sonrasında ayırdığım beşemel sosunu kıymaların üzerine döküp her yerine yayıyorum.
  12. Evvelden ısıttığım 200 derece fırında 20 dakika pişiriyorum ve fırınımı kapatmadan üzerine kaşar peynirimi serpiştirerek koyuyorum üzeri kızarana kadar pişiriyorum. Afiyet olsun .
Karnabahar Ve Brokoli Kıymalı Ve Beşemel Soslu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst