Beykozlu
New member
Karnabahar Ve Brokoli Kıymalı Ve Beşemel Soslu Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım karnabahar
- Yarım brokoli
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 150 gram dana kıyma
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Siz dilediğiniz baharatı da kullanabilirsiniz
- 1 tabak kaşar peynir
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı ucuyla karabiber ve tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci karnabahar ve brokoli denetimli bi biçimde epey haşlamadan suya koyup haşlıyoruz.
- Haşlanan karnabahar ve brokoliyi soğuk suyun içerisinde biraz bekletip süzgeç sayesinde süzüyoruz.
- Kıymalı harcımızı geçelim 1 baş soğanı doğradıktan daha sonra güzelce yağla kavuruyoruz .
- Kıyamımızı ekleyip kıymayı pişiriyoruz.
- Piştikten daha sonra salça ve baharatları ekliyoruz.
- Beşemel sosununa geçelim.
- Tereyağını ve sıvı yağını tencereye alıyoruz unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ve suyumuzu tuz ve karabiberi ekliyoruz göz göz olana kadar karıştırıyoruz.
- Pişen karnabahar ve brokoliyi pişireceğim fırın kabına koyuyorum.
- Üzerine beşamel sosunun yarısını döküp karıştırıyorum.
- sonrasındasında yaptığım kıymayı üzerine seriyorum.
- ondan sonrasında ayırdığım beşemel sosunu kıymaların üzerine döküp her yerine yayıyorum.
- Evvelden ısıttığım 200 derece fırında 20 dakika pişiriyorum ve fırınımı kapatmadan üzerine kaşar peynirimi serpiştirerek koyuyorum üzeri kızarana kadar pişiriyorum. Afiyet olsun .