Karnabahar Mantısı

Beykozlu

New member
Karnabahar Mantısı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet karnabahar
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber
  • Büyük bir kase süzme yoğurt
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
Karnabahar Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabaharı yıkayıp küçük modüllere ayırıyoruz.
  2. Uygun bir tencereye alıyoruz.
  3. Kaynamış su tuz ek edip ocakta yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
  4. çabucak sonrasında suyunu süzüyoruz.
  5. Kıymayı uygun bir tencereye alıyoruz ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  6. ondan sonrasında soğanımızı yemeklik doğrayıp ekliyoruz.
  7. Salça, tuz, karabiber, pul biber ekleyip ceviz içi ekleyip karıştırıyoruz.
  8. Kıymamız piştikten daha sonrada ocaktan alıyoruz.
  9. Karnabaharı servis tabağına alıyoruz.
  10. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip kıymamızı döküyoruz.
  11. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.
Karnabahar Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst