Karnabahar Köftesi

Beykozlu

New member
Karnabahar Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük uzunluk karnabahar
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1/2 (yarım) su bardağı un (bardak ölçüsü 200 ml.)
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pulbiber, kimyon, karabiber, toz kırmızıbiber
Kızartmak için:

  • Sıvı yağ
Karnabahar Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle karnabaharı küçük modüllere ayırıp az suyla haşlayıp süzerek geniş bir kaba koyalım ve çatalla ezelim. Ben rondoda çektim daha hoş oldu.
  2. Üzerine rendelenmiş soğan, incecik kıyılmış maydanoz ve galeta unlu hariç başka gereçleri koyarak karıştıralım.
  3. Galeta ununu yavaş yavaş ek ederek düzgünce yoğurup üzerini kapatıp buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirelim.
  4. Elimize eldiven giyerek cevizden biraz büyük modüller alıp yuvarlayarak köfte biçimi verelim ve tavaya az yağ koyarak ocakta yeterlice ısıtıp köftelerimizi gerili önlü hoş kızartalım.
  5. Arzu eden kızartmadan evvel una, yumurtaya ve galeta ununa batırarak kızartabilir o biçimde de hoş oluyor.
  6. Kızaran köfteleri servis tabağımıza koyalım ister sıcak ister soğuk servis yapalım.
Afiyet olsun.

Not : karnabaharı haşlarken içine birazcık süt koyarsak mutfakta koku olmayacaktır.

Galeta unu yerine bayat ekmekleri kurutup rondodan geçirerek kullanabilirsiniz.

Karnabahar Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst