Beykozlu
New member
Karnabahar Köftesi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- Orta uzunluk karnabahar
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- Yarım su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu yahut ekmek içi
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- Pulbiber
- Köfte harcı (İsteğe bağlı)
- Sıvıyağ (Kızartmak için)
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharı suda düzgünce haşlayıp, suyunu süzün.
- Karnabaharı bir kaba alıp, çatalla ezin, bütün materyalleri ek edin ve yeterlice yoğurun. Cıvık olursa un ekleyebilirsiniz.
- Hazırlanan harcı buzdolabında 20 dakika bekletin.
- Harca yuvarlak form verin, biçim verirken avucunuzu birtakım kimi yağlayın ki yapışma olmasın.
- Tavaya yağ ek edin, köfteleri artlı önlü kızartın. Sıcak servis edin.