Beykozlu
New member
Karnabahar Köftesi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet karnabahar
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- İstek edinilene göre tuz (ben bir buçuk çay kaşığı kullanıyorum)
- Sıvıyağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharları bölelim ve kaynar suda düzgünce yumuşayana kadar haşlayalım.
- Haşlandıktan daha sonra bir ezici sayesinde fazlaca fazla olmayacak biçimde ezelim ve soğumaya bırakalım.
- Akabinde harcını hazırlayalım birinci vakit içinderda süt, tuz ve yumurtayı güzelce çırpalım.
- Akabinde unu ekleyelim topakları gidene kadar çırpalım.
- ondan sonrasında harcı karnabaharların içine dökelim ve uygunca karıştıralım.
- Kızgın yağa birer kaşık döküp önlü artlı kızartalım ???? afiyet olsun