Beykozlu
New member
Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Küçük uzunluk karnabahar
- 1 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- Tuz
- 3 su bardağı sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda istediğimiz boyutta parçalayalım.
- Akabinde tencereye üstü basa su koyup kaynatalım.
- Karnabaharlarımız yumuşayana kadar pişen karnabaharlarımızı süzgece boşaltıp suyunun akmasını sağlayalım.
- O sıra yoğurdumuzu salçamızı yumurtamızı unumuzu ve tuzumuzu birleştirip su sayesinde inceltelim.
- Sosumuzu da yaptıktan daha sonra karnabaharlarımızı sosumuza batırıp kızgın yağımızın içine atalım kızarana kadar pişirelim. Şimdiden afiyet olsun.