Beykozlu
New member
Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
1. Karnabahar yıkanır küçük çiçeklerine ayrılır.
2. Bir tencereye alınıp üzerini geçecek kadar su eklenir.
3. Ocağa alınır 8- 10 dakika haşlanır.
4. Farklı bir kapta yumurta tuz ve baharatlar eklenerek güzelce çırpılır.
5. Başka kapta galeta unu ve un karıştırılır.
6. yavaşça yumuşayan karnabaharlar ocaktan alınıp süzülür.
7. Karnabaharlar evvel hazırladığımız sosa akabinde da galeta ununa bulanıp tek tek kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun
????
Karnabahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 adet orta uzunluk karnabahar
- Su
- Tuz
- 2 tane yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Galeta unu
- Un
Not EkleTanımı Yazdır
1. Karnabahar yıkanır küçük çiçeklerine ayrılır.
2. Bir tencereye alınıp üzerini geçecek kadar su eklenir.
3. Ocağa alınır 8- 10 dakika haşlanır.
4. Farklı bir kapta yumurta tuz ve baharatlar eklenerek güzelce çırpılır.
5. Başka kapta galeta unu ve un karıştırılır.
6. yavaşça yumuşayan karnabaharlar ocaktan alınıp süzülür.
7. Karnabaharlar evvel hazırladığımız sosa akabinde da galeta ununa bulanıp tek tek kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun
Karnabahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı