Beykozlu
New member
Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kg karnabahar
- 1 su bardağı süt
- 3 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 8 yemek kaşığı un
- 1-1,5 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı yoğurt
- 4-5 diş sarımsak
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharlar ayıklanıp, yıkanır. İri modüllere ayırılır.
- 1 tencereye su koyup, içine biraz tuz atıp, su kaynamaya bırakılır.
- Su kaynayınca, iri modüller halinde ayıklanmış olan karnabaharlar kaynayan suyun içine bırakılır.
- 8-10 dakika karnabaharlar haşlanır.
- Haşlanan karnabaharlar sudan alınır.
- Bir kapta, yumurta, tuz, kırmızı biber ve un koyulur. 1 bardak süt ile yavaş yavaş karıştırılarak boza kıvamına getirilir.
- Haşlanan karnabaharlardan, bir tava olacak biçimde küçük küçük karnabahardan kopartıp, hazırlamış olduğumuz yumurtalı sosa batırıp, çıkararak kızgın yağa atıyoruz.
- Kalan karnabaharları, ya çatallar biraz eziyoruz ya da bıçakla minik minik olarak biçimde ufaltıyoruz ve kalan sosun içine atıyoruz. Sosu karıştırıyoruz.
- Kızgın yağa, bir yemek kaşığı karnabaharlı harçtan koyarak, düzeltip, pişiriyoruz.
- Pişirilen karnabaharlarımızı, hazırlamış olduğumuz sarımsaklı yoğurtlu sos ile servis ediyoruz. Afiyet olsun .