Beykozlu
New member
Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kilo karnabahar
- 2 adet yumurta
- Tuz
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle karnabaharları orta büyüklükte kesiyoruz, çabucak sonrasında yıkayıp tencereye alıyoruz.
- Üstünü geçecek kadar su ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz ne hayli sert ne de hayli yumuşak olacak biçimde karnabaharları haşlıyoruz.
- ondan sonrasında haşlanan karnabaharları süzgece döküyoruz üstüne biraz tuz serpip yavaşta karıştırıyoruz. Sıvı yağı tavaya ekleyip ocağa alıyoruz.
- Yumurtaları da farklı bir kasede kırıp içine az birşey tuz atıp düzgünce çırpıyoruz karnabaharları tek tek yumurtaya bulayıp kızartıyoruz. Şimdiden afiyet olsun