Karnabahar Kızartması

Beykozlu

New member
Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Materyaller

  • 1 tane karnabahar
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı mısır unu(yoksa olağan un
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 200 ml soda
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabaharı kesin.
  2. Bir buçuk litre suya bir tatlı kaşığı tuz atıp tencerede kaynatın,kaynayan suya karnabaharları ekleyip beş dakika kaynatın.
  3. Fazla yumuşatmayın karnabaharları.
  4. daha sonra suyunu süzüp soğutun.
  5. Geniş bir kaseye yumurtayı ve öteki materyalleri ekleyin pürüzsüz boza kıvamında olana kadar çırpın.
  6. daha sonra haşlanmış karnabaharları içine atıp karıştırın.
  7. Tavaya sıvı yağ döküp yağı kızdırın, kızmış yağa karnı baharları tek tek koyup her tarafını kızartın.
  8. Karnabaharlarınız küçük parçalanmışsa mücver kızartır üzere kalanlarıda kızartın.
  9. Yoğurt ile servis edin.
Afiyet olsun deneyeceklere hayli lezzetli oluyor kesinlikle deneyin.

Karnabahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst