Beykozlu
New member
Karnabahar Kızartma Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 ortaboy karnabahar (Yaklaşık 700 gr)
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- Tuz
- Pulbiber
- Çırpılmış yoğurt
- Pul biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharlar bol suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzülür. Soğumaya bırakılır.
- Derin bir kasede un, süt, yumurta, tuz ve pul biber güzelce çırpılır. Kek hamuru kıvamında bir kıvam elde edilir.
- Hazırlanan karışım karnabaharların üzerine dökülür. Heryerini kaplıycak biçimde düzgünce karıştırılır.
- Karnabaharlar kızgın yağda kızartılır.
- Servis tabağına alınır.
- Yoğurtla servis yapılır.