Beykozlu
New member
Karnabahar Graten Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 orta uzunluk karnabahar
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Damak zevkinize bakılırsa tuz ve karabiber
- Susam
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharları kökünden ayırıyoruz.
- Tuzlu suda haşlıyoruz.
- Fazla ezilmeden süzüyoruz.
- Tavada beşamel yapmak için tereyağını eritiyoruz.
- Unu güzelce kavuruyoruz.
- Sütü azar azar ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Ardından tuzu, karabiberi ekleyip pişirmeyi sonlandırıyoruz.
- Fırın tepsisine aldığımız karanabaharların üzerine beşameli gezdiriyoruz.
- 200 derece alt üst fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Dileyen kaşar peyniri de koyabilir ben yalnızca susam eklemeyi tercih ettim.