Karnabahar Graten

Beykozlu

New member
Karnabahar Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk karnabahar
Beşamel için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Damak zevkinize bakılırsa tuz ve karabiber
  • Susam
Karnabahar Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Karnabaharları kökünden ayırıyoruz.
  2. Tuzlu suda haşlıyoruz.
  3. Fazla ezilmeden süzüyoruz.
  4. Tavada beşamel yapmak için tereyağını eritiyoruz.
  5. Unu güzelce kavuruyoruz.
  6. Sütü azar azar ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  7. Ardından tuzu, karabiberi ekleyip pişirmeyi sonlandırıyoruz.
  8. Fırın tepsisine aldığımız karanabaharların üzerine beşameli gezdiriyoruz.
  9. 200 derece alt üst fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  10. Dileyen kaşar peyniri de koyabilir ben yalnızca susam eklemeyi tercih ettim.
    🍀
    afiyet olsun.
Karnabahar Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst