Beykozlu
New member
Karnabahar Graten Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 orta uzunluk karnabahar
- Tuz
- Karabiber
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
- Çeyrek demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet kabartma tozu
Not EkleTanımı Yazdır
- Çiçekleri ayıklanan karnabahar tuzlu suda haşlanır.
- Bu sırada un, yoğurt, kabartma tuzu karabiber karıştırma kabında çırpılır.
- Haşlanan karnabahar süzülerek sosa batırılıp borcama dizilir.
- Kalan sos üzerinde gezdirilip maydanoz serpilir.
- 180 derece fırında 15 -20 dk pişirilir.
- daha sonra çıkarılıp üzerine kaşar gezdirilir.
- Kaşarlar kızarınca ocaktan alınır ve maydanozun geri kalanı serpilir.Afiyet olsun.