Beykozlu
New member
Karnabahar Graten Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
İnstagram: @tariflerim_ve_sunumlarim
Karnabahar Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 küçük karnabahar
- 1 iri patates
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel karnabahar irice çiçeklerine ayrılır. Patates fazlaca ince olmayacak biçimde doğranır.
- Kaynamış tuzlu suya atılarak 6-8 dk pişirilir.
- Pişen sebzeler süzülüp borcama dökülür. (ben minik karnabahar ve 22×22 cm küçük borcam kullandım).
- Beşamel sos için sıvı yağda un kavrulur. Kokusu çıkana kadar kavrulunca soğuk süt, tuz ve karabiber eklenip kaynayıp göz göz olana kadar pişirilir.
- Sos sebzelerin üzerine gezdirilir.
- Kaşar rendesi de serpilip 200 dereceye ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
İnstagram: @tariflerim_ve_sunumlarim
Karnabahar Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı