Beykozlu
New member
Karışık Kuru Zerzevat Kavurma Tanımı İçin Materyaller
Ölçü isteğe bağlı
Not EkleTanımı Yazdır
Ölçü isteğe bağlı
- Kuru patlıcan
- Kuru biber
- Kuru kabak
- 1 orta uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- Yoğurt
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kuru zerzevatları (var ise kuru domates de ekleyin bende yoktu) suda yumuşayana kadar haşlayın.
- Evvel patlıcan biberi, daha sonra domatesi, en sonsa kabağı atıp hazırlarsanız kabaklarınız daha canlı ve hoş olur.
- Haşladığınız sebzelerin suyunu süzün. Tencereye bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı ve yarım ay halinde ince ince doğradığınız soğanları atıp kavurun. Soğanlar yavaşça pembeleştiğinde sarımsakları katın.
- Kuru zerzevatları tencereye katıp üstüne tuz ekleyin ve karıştırın.
- Başka bir kasede, istediğiniz biçimde hazırladığınız sarımsakların üstüne yoğurt ve tuz döküp, sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayın. Kavurmanızı bu sosla yerseniz lezzetine lezzet katmış olursunuz.