Beykozlu
New member
Karışık Kuru Dolma Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 35-40 adet kuru patlıcan ve biber
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 adet büyük uzunluk küçük doğranmış soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı zeytinyağ
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı sumak
- 2 tatlı kaşığı nar eksisi
- Tuz
- Yarım çay kaşığı limon tuzu
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuru patlıcan ve biberleri uygun bir tencereye alıyoruz üzerini geçecek kadar kaynamış su ek edip ocakta 3-4 dk kaynatıp suyunu süzüyoruz.
- Pirinci yıkayıp sıcak suda bir saat dinlendirdikten daha sonra suyunu süzüyoruz.
- Bütün iç materyalleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Patlıcan ve biberlerin yarısını geçecek biçimde içini doldurup dolmaların uç kısmını elimizle bastırarak kapatıyoruz.
- Tencereye yavaşça yatay olarak üst üste diziyoruz tenceremiz tamamlandıktan daha sonra ocağa alıp üzerini geçecek kadar kaynamış su yarım su bardağı zeytinyağ ek ediyoruz.
- 45-50 dk pişiriyoruz.
- Pişen dolmalarımızın üzerine nar eksisi gezdirip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.