Beykozlu
New member
Karışık Kızartma Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet patlıcan
- 8 adet patates
- 5 adet yeşil sivri biber
- Sıvıyağ
- Tuz
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 3 diş sarımsak
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları alacalı soyup yıkayıp inçe dilimler kesiyoruz.
- Tuzlu suda bekletiyoruz.
- Patatesleri soyup yıkayıp en evvel yuvarlak daha sonra inçe kesiyoruz.
- Biberleri saplarını kesip küçük doğruyoruz.
- Tavada kızdırdığımız sıvı yağda evvel patatesleri daha sonra patlıcanları en son biberleri kızartıyoruz.
- Yoğurtla ezdiğimiz sarımsakları karıştırıyoruz. Sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Afiyet olsun ????.