Karışık Kızartma (Şakşuka)

Beykozlu

New member
Karışık Kızartma (Şakşuka) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet büyük patates (Küçükse 2 tane)
  • 5 adet acı kıl biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kavanoz kışlık domates sosu ( şayet yoksa domates rendesi de olur)
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ
Karışık Kızartma (Şakşuka) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sebzeleri soyup bi kaba koyuyoruz.
  2. Sıvı yağı kızdırıp sebzelerimizi pişiriyoruz.
  3. Ayrı bi tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp sarımsaklarımızı biraz kavuruyoruz.
  4. Ardından kışlık domatesimizi ve baharatları ekliyoruz, kaynayınca ocağı kapatıyoruz.
  5. Pişirdiğimiz zerzevatları bi tabağa alıp, yaptığımız domates sosunu üstüne döküyoruz. Tadı epeyce hoş oluyor, denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun! :).
Karışık Kızartma (Şakşuka) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst