Beykozlu
New member
Kapuska Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 gram lahana
- 1 türk kahvesi fincanı pirinç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 su bardağı sıcak su
Not EkleTanımı Yazdır
- Lahanalar ince ince doğranıp, bol suyla yıkanır.
- Yemeklik doğranan soğanlar sıvı yağ ve tereyağı karışımında kavrulur.
- Kavrulan soğanların üzerine lahanalar eklenir ve 10 dakika kadar ağzı kapalı pişirilir.
- Baharatları pirinci ve suyu eklenir.
- Ağzı kapalı olarak kısık ateşte pirinçler ve lahana pişene kadar pişirilir.
- Birinci sıcağı çıkınca servis edilir. Afiyet olsun.