Beykozlu
New member
Kanlıca Mantarı Kavurması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba arkadaşlar Bolu Mengenimizin meşhur kanlıca mantarı daglardan topladığımız tadına doyum olmayan lezzetlimi lezzetli mantar tanımım. Var ????????.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Kanlıca Mantarı Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 kilo kanlıca mantarı
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 çay kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba arkadaşlar Bolu Mengenimizin meşhur kanlıca mantarı daglardan topladığımız tadına doyum olmayan lezzetlimi lezzetli mantar tanımım. Var ????????.
- Mantarlarımızı güzelce ayıklıyoruz kurtlu kısımları çıkabiliyor ona dikkat edelim mantarımızı yıkayıp yemeklik doğrayalım.
- Bir kabın içersinde biraz sirkeli suda ıslatalım toprağı gitsin diye akabinde bir tencereye sıvı yağını ekleyelim ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya başlayalım.
- Mantarımızın suyunu süzelim ve tencereye mantarı ekleyelim ve pişirmeye başlayalım suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim, ocaktan almaya yakın tuzunu atalım ve servis edelim.
- Ben öbür baharat atmıyorum mantarın tadı bu biçimde daha hoş oluyor baharat sevenler isteğe göre atabilir.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
![☘](https://s.w.org/images/core/emoji/13.1.0/72x72/2618.png)
Kanlıca Mantarı Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı