Beykozlu
New member
Kahvaltı Ve Meze Olarak Soslu Biber Tanımı İçin Materyaller
Kahvaltı Ve Meze Olarak Soslu Biber Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kase kızartmalık doğranmış yeşil biber yahut (ben dondurucudan kullandım)
- 10-15 adet kuru biber olur
- 1 adet kapya biber
- Kızartmak için sıvı yağ
- 3 adet domates (250 gram konserve domates te olur)
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak ,tuz,bir fiske kekik ve pul biber
Kahvaltı Ve Meze Olarak Soslu Biber Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel domates sosunu pişirmek için domateslerin kabuklarını soyalım .
- Tavaya 1yemek kaşığı sıvı yağı ve minik doğradığımız sarımsağı bir iki kere çevirelim kokusu çıkınca yemeklik doğradığımız domatesleri ve tuzunu ,pul biberini ek edelim tavanın kapağını kapatalım.
- Kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Tava ya bir ölçü kızartmalık sıvı yağ alalım ısınınca dondurucudan aldığım biberleri çözdürmeden yağın içine bırakalım ortada karıştırarak biberler kızarınca havlu kağıt üzerine alalım.
- Kuru biber kullanılınca biberleri kaynar suda 5-6dakika haşlayalım, süzdürelim o denli kavurup kızartalım.
- Pişmiş olan domates sosumuz yavaşça sulu olacak biçimde iken biberleri içine alalım yavaşça karıştıralım.
- 1 dakika birlikte pişirelim ve yavaşça soğuyunca yoğurdun içine sarımsağı rendeleyip tuzunu atalım karıştıralım ve servis tabağına aldığınız biberli sosun üzerine dökelim.
- Üstüne pul biber ve kekik serpelim yoğurtlu soslu biber servise hazırdır.Afiyet olsun.