Beykozlu
New member
Kabaklama Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 300 gram dana kuşbaşı
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 4 adet orta uzunluk kabak
- 3 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 5 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı limon tuzu (Silme)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı nane
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 litre sıcak su
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda kuşbaşından biraz daha ufak doğradığımız etimizi ısınmış tencerede mühürlüyoruz. Etimiz suyunu salıp tekrar çektikten daha sonra iki yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek kavuruyoruz.
- Et çıtırdamaya başladığında salçamızı ekliyoruz bir iki çeşit karıştırdıktan daha sonra haşlanmış nohudu ve 2 litre sıcak suyu ekliyoruz. Altını kısıyoruz ve 10 dakika kaynatıyoruz.
- daha sonra içerisine hayli küçük doğradığımız soğanları, yeşil biberleri, tuz ve karabiberi ekliyoruz. 15 dakika daha kaynatıyoruz.
- daha sonrasında kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri, yemeklik doğradığımız kabakları ve sarımsakları da ekliyoruz. Yaklaşık 35 dakika daha sonra kabaklar piştiğinde limon tuzunu ekliyoruz.
- Tercihe bağlı sıvı sumak ekşisi yada limon suyu da kullanılabilir. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Son olarak 2 yemek kaşığı zeytinyağında kızdırdığımız nane ve kırmızı toz biberi de ekliyoruz. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun ???? ????????