Beykozlu
New member
Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 5-6 adet kabak
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 ya da 2 çay bardağı su
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle zeytinyağını tenceremize alıyoruz.
- Soğanları ve sarımsakları doğrayıp üstüne ekliyoruz.
- Kabakları ortadan keserek ya da bütün olarak yuvarlak yuvarlak kesip tencereye ekliyoruz.
- Üstüne küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz.
- Salçaları, naneyi ve suyu bir kasede karıştırıp üzerine döküyoruz.
- Kapağını kapatarak kabaklarımız yumuşayana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
Deneyeceklere şimdiden.