Kabak Yemeği

Beykozlu

New member
Kabak Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 1 doğranmış domates konservesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zerzevat tozu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
  • Biraz karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soğanlarımızı küçük modül halinde doğruyoruz.
  2. çabucak sonrasında patatesimizi ve kabağımızı ortadan bölüp dilim halinde doğruyoruz.
  3. Tenceremize bir yemek kaşığı zeytinyağı döküyoruz.
  4. Yağımız ısınınca soğanlarımızı, patateslerimizi ve kabağımızı ekleyip kızartıyoruz.
  5. Biraz renk aldıktan daha sonra domates salçamızı ek edip yeniden karıştırıp kavuruyoruz.
  6. Son olarak öteki materyallerimizi ekleyip yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
    Afiyet olsun.
Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst