Beykozlu
New member
Kabak Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 2 adet kabak
- 1 adet patates
- 1 doğranmış domates konservesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı zerzevat tozu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
- Biraz karabiber
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanlarımızı küçük modül halinde doğruyoruz.
- çabucak sonrasında patatesimizi ve kabağımızı ortadan bölüp dilim halinde doğruyoruz.
- Tenceremize bir yemek kaşığı zeytinyağı döküyoruz.
- Yağımız ısınınca soğanlarımızı, patateslerimizi ve kabağımızı ekleyip kızartıyoruz.
- Biraz renk aldıktan daha sonra domates salçamızı ek edip yeniden karıştırıp kavuruyoruz.
- Son olarak öteki materyallerimizi ekleyip yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun.