Kabak Sarması

Beykozlu

New member
Kabak Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane kabak
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine:

  • Yarım bardak su
  • Sıvı yağ
  • 1 kaşık salça
Kabak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yıkanmış pirinci, kıymayı, soğanı, maydanozu, salçaları, sıvı yağı ve baharatları ek edip güzelce karıştırın.
  2. Kabakları soyalım, ince dilimlediğiniz kabakların içerisine hazırladığınız iç harçtan koyun ve akabinde kabağı rulo biçiminde sarın.
  3. Üzeri için salça ve suyu karıştırın. Kabakların üzerine dökün. Kısık ateşte pişirin.
  4. Dolmanız piştikten daha sonra servis tabağına alın ve üzerine yoğurt döküp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kabak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst