Kabak Sarma

Beykozlu

New member
Kabak Sarma Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet kabak
  • 300 gr kıyma
Kıyma harcı için;

  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sarımsak tozu
  • 1 pk köfte harcı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 avuç bulgur
Pişirirken;

  • 1 kupa salçalı su
Kabak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kıymamıza baharatları, tuzu, salçayı ve bulguru ekleyip yoğuruyoruz.
  2. sonrasındasında buzdolabına dinlenmesi için kaldırıyoruz ve kabaklara geçiyoruz.
  3. Kabakları dik olarak ortadan ikiye kesiyoruz.
  4. bir daha dik biçimde meyve-sebze soyacağı ile kesme sürecine devam ediyoruz.bu biçimdelikle incecik, uzun kabaklar elde etmiş olacağız.
  5. Kimisi haşlıyor yahut kızartıyor lakin ince kesildiği için ben buna gerek duymuyorum. Çiğden koyunca da güzelce pişiyor.
  6. Uzun ince kabaklarımızın uç kısmına kıymamızdan koyuyoruz ve sarıyoruz.
  7. Sardığımız kabakları pişireceğimiz tepsiye, borcama diziyoruz.(açılan olursa kürdanla sabitleyebilirsiniz. ).
  8. Hepsini dizdikten daha sonra üzerlerine minik minik tereyağları koyuyoruz ve salçalı suyumuzu döküyoruz.
  9. Evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırınımıza yemeğimizi koyuyoruz.
Afiyet olsun ????????‍????.

Ben piştikten daha sonra üzerine biraz kaşar serpiyorum, bence fazlaca hoş oluyor.

Kabak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst