Kabak Rulo Şiş

Beykozlu

New member
Kabak Rulo Şiş Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 350 gr orta yağlı dana kıyma
  • 1 küçük uzunluk soğan
  • 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sebzeleri:

  • 3 orta uzunluk kabak
  • 13 tane cherry domates
Sosu için:

  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı fesleğen (şart değil)
Dizmek için:

  • Çöp adana şiş
Kabak Rulo Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda pirinçleri yıkayıp üstünü geçecek kadar su ile yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  2. Süzüp rondoda soğan ile bir arada çekiyoruz.
  3. Köfteyi hazırlamaya başlıyoruz.
  4. Tüm gereçleri ve pirinç, soğan karışımını ekleyip 10 dakika yoğuruyoruz, dolaba kaldırıyoruz.
  5. Sıra geldi domatesleri, kabakları yıkamaya.
  6. Kabakları yarım cm kalınlığında uzunlamasına doğruyoruz.
  7. Bir tencereye alıp ince kabak dilimlerini yavaşça yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  8. Dikkat edelim, yumuşacık olmasınlar. Biraz kıtır kalsın.
  9. Artık her dilimi önümüze alıp köfteyi cevizden irice yuvarlayıp rulo formunda sarıyoruz. Fotoğrafta gördüğünüz üzere
    ☺
    .
  10. Her rulonun yanına bir domates formunda şişe diziyoruz. Bende üç rulo, iki domates sığdı.
  11. böyle rulo yapıp dizerek köfte bitene kadar devam edebilirsiniz.
  12. Dizdiğimiz şişleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
  13. Son olarak sosu hazırlıyoruz. Tüm materyalleri karıştırıp fırça sayesinde sislerin her yerini sosla buluşturuyoruz.
  14. Sıvıyağ gezdirip 250 dereceli fanlı fırında 35-40 dakika denetimli pişiriyoruz.
  15. Çıkarıp yanında ister patates püresi ile ister sade biçimde servis edebilirsiniz. Ben tarator sos ile servis ettim, epeyce hoş gitti ????.
Afiyet olsun ????.

Kabak Rulo Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst