Kabak Oturtması (Mükemmel Bir Tat)

Beykozlu

New member
Kabak Oturtması (Mükemmel Bir Tat) Tanımı İçin Gereçler

  • 5 tane kabak
  • 1 tane soğan
  • 250gr kıyma
  • 1 kaşık salça
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
Kabak Oturtması (Mükemmel Bir Tat) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabak yıkayalım, iki parmak ortayla soyuyoruz, daha sonra ince yahut kalın olmadan yuvarlak biçimde kesiyoruz, kızgın yağda kızartalım.
  2. Tavada küp küp doğranmış soğanları soteliyoruz.
  3. daha sonra kıyma ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Biraz kavurup salça ekleyelim, birlikte kavurduktan daha sonra sıcak su ekleyip, tuz ve karabiberleri koyup, ocaktan alıyoruz.
  5. Bu yemek olağanda fırında yapılıyor, ben tavada yapıyorum.
  6. Tavaya hazır kabakları koyalım, üstüne de hazır kıyma harcımız koyuyoruz, kapağı kapatıyoruz ve kısa ateşte 20dk pişiriyoruz.
  7. Bu yemeğin üstüne sarımsaklı yoğurt koyarsınız ve herkeze afiyet olsun.
Kabak Oturtması (Mükemmel Bir Tat) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst