Beykozlu
New member
Kabak Oturtması (Mükemmel Bir Tat) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 tane kabak
- 1 tane soğan
- 250gr kıyma
- 1 kaşık salça
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabak yıkayalım, iki parmak ortayla soyuyoruz, daha sonra ince yahut kalın olmadan yuvarlak biçimde kesiyoruz, kızgın yağda kızartalım.
- Tavada küp küp doğranmış soğanları soteliyoruz.
- daha sonra kıyma ekleyip karıştırıyoruz.
- Biraz kavurup salça ekleyelim, birlikte kavurduktan daha sonra sıcak su ekleyip, tuz ve karabiberleri koyup, ocaktan alıyoruz.
- Bu yemek olağanda fırında yapılıyor, ben tavada yapıyorum.
- Tavaya hazır kabakları koyalım, üstüne de hazır kıyma harcımız koyuyoruz, kapağı kapatıyoruz ve kısa ateşte 20dk pişiriyoruz.
- Bu yemeğin üstüne sarımsaklı yoğurt koyarsınız ve herkeze afiyet olsun.