Beykozlu
New member
Kabak Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo kabak
- 3 adet patates
- 3 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet soğan
- 250 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Kabakları kızartmak için sıvı yağ
- Tuz, karabiber pulbiber
- 1 çay bardağı sıcak su
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Dereotu maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları ister soyun, ister kazıyın. Onları halka halka kesin.
- Kızgın yağda epey kararmayacak biçimde kızartın yağı süzülecek biçimde süzgece koyun. En az 1 saat bekletin.
- Patatesleri de birebir biçimde kızartın.
- Soğanı ve biberi ince ince kıyın.
- Kıymayı suyunu çekene kadar kavurun. Soğan, biber ve bir caybardağı sıcak su ekleyerek kavurun ortada karıştırın ki tabanı tutmasın. Etin yağı ve eklediğiniz su kavurmaya yetecektir.
- İyice kavrulunca küp küp kesilmiş domatesleri ek edin, biraz çevirip salçasını ekleyin,.
- Domatesler pişene kadar kaynatın.
- Karabiber, tuz, pulbiberi ekleyin.
- Bir fırın kabına kabakların yarısını alta dizin, kıymayı üstüne yayın, geri kalan kabakları üste dizin,en üste patatesleri dizip fazlaca az su gezdirin üzerine kasar rendesi serpin.
- 200 derece fırında kasar eriyene kadar pişirin.
- Yemeği servis ederken üstüne sarmısaklı yoğurt da dökebilirsiniz.