iX Pratik Atölyesi: Proxmox VE ile Profesyonel Sanallaştırma

Adanali

Member

1. iX Pratik Atölyesi: Proxmox VE ile Profesyonel Sanallaştırma

Açık kaynaklı sanallaştırma platformu Proxmox, hayal kırıklığına uğramış VMware kullanıcıları için cazip bir alternatif olarak değerlendiriliyor. VMware'in yeni sahibi Broadcom, vSphere hipervizörünün (VMware ESXi) ücretsiz sürümünü sonlandırdığından beri şirketler bir değişiklik düşünmek zorunda kaldı.

Duyuru

Proxmox Sanal Ortamı, çok yönlü

Proxmox, Linux ve KVM tabanlıdır, net bir web arayüzü sunar ve aynı zamanda ilgi çekicidir çünkü olası kullanımlar, mini bir bilgisayardaki bir avuç VM'den, yüzlerce üretim sistemine sahip veri merkezindeki hiper bütünleşik bir kümedeki VM filolarına kadar uzanır. Proxmox VE, KVM ile konteyner tabanlı sanallaştırmayı birleştirir, bilgi işlem, depolama ve ağ kaynaklarını entegre eder ve merkezi bir yönetim arayüzü aracılığıyla yüksek kullanılabilirliğe sahip kümeleri, yedekleme/geri yükleme ve olağanüstü durum kurtarmayı yönetir.

Test ortamında çalışın

Proxmox VE ile Profesyonel Sanallaştırma atölyesinde, Proxmox altında yüksek düzeyde kullanılabilir sunucu kümeleriyle sanallaştırılmış altyapıların nasıl planlanacağını, uygulanacağını ve yönetileceğini öğreneceksiniz. Teknik temellere ek olarak, yüksek düzeyde kullanılabilir bir Proxmox VE kümesi kurmayı, canlı geçiş gerçekleştirmeyi ve üretken operasyonlarda farklı depolama türlerini (örneğin Ceph veya ZFS) kullanmayı öğreneceksiniz.

Bu bilgiyle Marco Oldenberg'in talimatlarını izleyerek Proxmox VE ana makinenizi kurabilirsiniz. Bunlar üzerinde sanal makineler (KVM) ve konteynerler (LXC) çalıştırır, onlara depolama sağlar, PVE kümelerini yönetir, ağı yapılandırır ve veri yedekleme ile sistem yedeklemesini yönetirsiniz. Hem web arayüzü hem de Proxmox VE komutlarıyla çalışırsınız.

Bu uygulamalı atölye çalışması 8-11 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olup Proxmox VE kullanan ve şirketlerinin sanal sunucularını yönetmek isteyen sistem yöneticilerine yöneliktir.

Eğitim Marco Oldenburg tarafından yönetilmektedir. B1 Systems GmbH'de Linux danışmanı ve sertifikalı eğitmen olarak, Linux sistem ve uygulamalarının verimliliğini ve güvenilirliğini artırma konusunda şirketlere destek vermektedir.

Daha fazla bilgi ve kayıt

(adam)

Haberin Sonu