İtalya Güzeli Patrizia Mirigliani: “Yarışta trans yok”

celikci

New member
“Protezli rakipleri de dahil ettim ama onları mutlak bir bayrak haline getirmedim. Sadece işlerin adım adım gitmesi gerektiğini söylüyorum, İtalya hassas ve özel bir ülke. Ayrıca, şu anda sadece iki transseksüel Miss Italy’e katılmak için başvurdu. Dolayısıyla mevcut yönetmeliğim buna izin vermiyor. 84 yıldır süregelen yarışma geleneğinin önemi var ama transseksüelleri güzellik yarışmalarına araçsal olmadığı sürece kabul etmeye karar verenlere karşı bir şeyim yok.”

Luxuria: “Zaman Dışı”

Patrizia Mirigliani’nin kararına müdahale etti Vladimir Luxuria. Adnkronos’a “Ben fırsat eşitliğinden yanayım. Sporda uygulanmaları gerektiğine inandığım gibi, güzellik yarışmasında da aynı şey olmalı. Geçiş sürecini tamamlamış ve bu nedenle her bakımdan kadın olan bir transın Miss Italy’ye katılmasının zamansız olduğunu düşünüyorum” dedi. ekleyerek: “Neden geçiş yaptıysa, doğum belgesini sunması gerekiyor? Diğer tüm yarışmacılarda olduğu gibi, sadece seçmelere girmesi gerekecek”.

Güzellik ve kültür

Patrizia Mirigliani daha sonra, geçtiğimiz günlerde başlatılan ve eleştirilerin hedefi haline gelen bir güzellik yarışması olan Miss Bergamo Brescia Capitale della Cultura yarışması hakkında da konuştu. Bu girişimi protesto eden Bergamo Bene Comune komitesi, Bergamo Belediyesi Kültür Departmanı’nın “kültürel olmayan her şey” dedikleri bir etkinlik için himayesine itiraz ediyor.

“Uzun uzun düşündükten sonra Dostoyevski’nin ‘Dünyayı güzellik kurtaracak’ sözünü mutlaka alıntılayacağım. Üstelik 84 yıldır şunu da belirtmek isterim ki, rekabet yoluyla bir güzellik, moda ve kimlik kültürü varve bu açıklamayla, tartışmaların bir sonuca varmasını umuyorum – Mirigliani’nin altını çizdi -. Miss Italia’da yer alan kızların profili sadece güzellik kavramını değil, aynı zamanda günümüz gençlerinin iletmek istediği yaşam deneyimlerini ve mesajları da temsil ediyor. Yıllar boyunca değişen gerçekler dikkate alınmadan Miss Italy hakkında çok fazla konuşma var.

Estetiğin ötesine geçen bir yarışma

“Bilgisayar bilimi okuyan, boyut ve şekil klişelerine meydan okuyan, kendilerini temsil etme cesaretine ve gücüne sahip kızlar bulacağız, çünkü günümüzde güzellik genellikle eleştirinin nesnesidir ve onu temsil edenlerin tamamen kabul edilmek için mücadele etmesi gerekir – devam etti yarışmanın hamisi -. Ayrıca, Miss Italia, estetik yönün ötesine geçen bir yarışmadır.: Katılımcıların inanılmaz hikayeleri var ve bu hikayeler, yarışmanın kimliği kadınların deneyimlerine ve yaşamlarına yansıdığı için kültür oluşturmaya yardımcı oluyor. Miss Italia’yı basit bir yarışmaya indirgeyemeyiz, çünkü yıllar geçtikçe daha derin bir anlam kazandı ve İtalyan kadınlarının kimliğinin ve tarihinin bir temsili haline geldi”.

Başkentin logosunun ‘çalıntı’ olduğunu ilan eden Bergamo belediyesinin yanıtı üzerine Patrizia Mirigliani, “Logo sorunu hakkında çok az şey biliyorum, bu bölgesel yönetimle ilgili bir şey” diyor. “Çirkin Miss Italia yoktur, bu doğru, ama dine bakarsak, Madonna figürü bile bir güzellik imgesidir, ünlü sözün ‘güzellik iyiye, çirkinlik kötülüğe aittir’ dediği gibi – sözlerini bitirdi. Bugün güzellik kolayca sınıflandırılamayan bir dizi faktördür. Miss Italia bağlamında güzellik o kadar çeşitlidir ki, tek bir klişe yoktur, estetik görünüm ve kişiliğin bir karışımıdır.”