Beykozlu
New member
Ispanaklı Mantar Sote Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kilo ıspanak
- 9-10 adet mantar (İsteğe göre azaltılır çoğaltılabilir)
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet kırmızı kapya biberi
- Salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biberi
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanlarımızı küp küp doğrayıp, zeytinyağında kavurun.
- sonrasındasında istediğiniz biçimde kapya biberi doğrayın.
- Soğanlar kavrulduktan daha sonra biberi atalım birazda o kavrulsun saçla ekleyip biraz sulandırıp ezin salçayı da düzgünce kavurun. Baharatlarınıda ekleyin.
- Üzerine mantarları ekleyip karıştırın yeterlice piştikten daha sonra ıspanakları da koyup, pişmeye bırakılır.
- Kendi suyunu salarak pişer. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun sahiden çok lezzetliydi????