Beykozlu
New member
Ispanaklı Krep Böreği (Lezzet Bombası) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet kuru soğan
- 700 gram ıspanak
- Tuz
- Karabiber
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 tutam tuz
- 1,50 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1.50 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
- 300 gram kaşar peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel krep hamurunu hazırlayalım. Yumurta, süt, suyu çırpalım. Ben blender la çırpıyorum daha kolay oluyor.
- daha sonrasında yavaş yavaş 1,50 su bardağı unu yavaş yavaş ek ederek çırpalım topaklanma olmasın. Krep hamuru hazırladıktan daha sonra orta büyüklükteki tavada kreplerimizi hazırlayalım.
- 1 adet soğanı soyup yemeklik halinde küçük bir tencereye doğrayalım. Biraz kavurduktan daha sonra ıspanakları ek edelim ve yinedan ıspanaklar yumuşayıncaya kadar kavuralım. Tuz ve karabiber ek edelim altını kapatalım.
- Beşamel sosumuzu hazırlamaya başlayalım. Tereyağını sos tavasına alalım. Üzerine unumuzu koyarak biraz kavuralım un kokusu çıksın.
- Akabinde yavaş yavaş sütümüzü ek ederek kaynayana kadar karıştıralım. En son kapatmadan evvel tuz ve karabiber ek edelim altını kapatalım.
- Hazırladığımız kreplerin içine göz sonucu ıspanak içimizi koyalım ve bohça formunda kapatıp borcamımıza karşıt kapatalım.
- Üzerlerine hazırladığımız beşamel sosu dökelim ve 200 derecedeki fırına verelim. Üzeri pembeleşmeye başladığında fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesini koyalım ve tekrar fırına verelim.
- Üzerindeki kaşarlar kızardıktan daha sonra fırından çıkarabiliriz. yavaşça soğuduktan daha sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.